Egészségügy

A geomarketing és a térképi alapú összefüggések, elemzések egyik legklasszikusabb felhasználója az egészségügyi szektor. A MapInfo alapú térinformatikai megoldások megkönnyítik a lakossági és gyógyszeripari adatok együttes vizsgálatát, lehetővé teszik a kulcsfontosságú területek kiemelését.

A beépített körzetesítés funkció házi orvosi körzetek vagy orvos látogatói körzetek lehatárolását teszi lehetővé a szükséges népességszám vagy akár autós elérhetőség, bejárási idő alapján is.

Statisztikai adatbázisaink felhasználásával a naprakész egészségügyi statisztikák érhetőek el az egész ország területére. Segítségükkel összetett mutatókat lehet képezni, melyek előremutató, döntés előkészítő elemzésekhez használhatóak fel.

A BI megoldásokkal támogatott térképes elemzésekkel ? Spectrum Spatial for BI – dinamikusan ábrázolható a járványok terjedése, betegségek kialakulásának területi gócpontjai.

Referenciáink: Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP)

Kategória: